Mi a csoda az “e-leadership” és az “e-leader”?

Több nemzetközi felmérés is azt mutatja, hogy a nagy cégek felső vezetői még nem ismerték fel az új világ eljövetelét, vagy felismerték ugyan, de nem fogtak bele az előnyeinek kiaknázásába. Pedig az előnyök sokrétűek – akárcsak a veszélyek, amik a lemaradókra leselkednek. Írtam már sokat a lehetőségekről és a jó példákról, majd ebben a hónapban egy nagyon súlyos eset kapcsán a veszélyekről is.

Tegnap a „New curricula for e-Leadership” konferencián vettem részt, aminek a CEU Business School adott otthont Budapesten. A téma az új vezetők, az „e-leaders” kinevelése, az ezzel kapcsolatos célok, követelmények, tervek és eddigi eredmények körül forgott. Különböző földrajzi és szakmai területekről érkezett sok szakember előadásokban, hozzászólásokban és kerekasztal beszélgetésben foglalkozott ezzel a szerteágazó témával.

Az új vezetők egyik legfontosabb feladata annak felismerése, hogy a nap mint nap változó technika milyen új lehetőségeket hoz létre, és hogy változtatja meg a cégek életterét. Ennek érdekében benne kell élniük a modern világban, nem vonhatják ki magukat, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne ismerjék azokat a módszereket és lehetőségeket, amiket a munkatársaik és a vevőik használnak, amiben benne élnek.

Ezen a héten megírom a konferenciával kapcsolatos élményeimet és gondolataimat.

Várlak, Kedves Olvasó!

Addig is: Twitter bejegyzések a konferenciával kapcsolatban:

Mi a csoda az “e-leadership” és az “e-leader”?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.