Pályázat a digitalizációban élenjáró iskoláknak

Ahogy már sok éve, idén is várjuk a digitális oktatás bevezetését, a digitális transzformációt, az informatika mindent átszövő hatását felhasználó tanári közösségek jelentkezését. Fontos változás az előző évekhez képest: idén már általános iskolák pályázatait is várja a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége.

VISZ-zsuri-2019-11-29
A legjobbak meghallgatása 2019-ben

Mutassák be tudásukat és eredményeiket!

Mutassák be, hogyan szolgálják a diákokat az új technológiák!

A pályázat érvényességéhez szükséges az adatkezelési tájékoztató elfogadása és az adatkezelési hozzájárulás megadása. A kitöltendő nyomtatvány itt található:

A legjobbakat december 3-án hallgatja meg a zsűri. Itt prezentációval és kérdésekre válaszolva tudják meggyőzni a bírálókat a tanári közösség nagyszerűségéről.

A díjazottakat a december 10-ei ünnepélyes díjátadón köszöntjük majd.

Fontos határidő: 2021. november 16-áig lehet a pályázatokat benyújtani.

A zsűri a következő szempontok szerint fogja értékelni az alapfokú és középfokú oktatási intézmények pályázatban megjelölt csapatainak munkáját:

  • Az iskola tanári csapata hogyan építette be a jelenléti oktatásba a COVID-19 idején bevezetett online módszereket.
  • Milyen új digitális szemléletet vezetett be a tantárgyak oktatásában, számonkérésében, a segédanyagok kidolgozásában a digitális oktatási, szakmai anyagok felkutatásában, felhasználása terén, akár magyar, akár idegen nyelven;
  • A tantestület együttműködése területén: Mely tantárgyakra sikerült az új egységes digitális módszert kiterjeszteni
  • Az iskola digitális közösségi terének interaktív használata, hogyan segítette a tanulók, szülők és oktatók egymás közötti kapcsolatainak fenntartását és a mentális egészségük megtartását.
  • Az intézmények közötti együttműködés területén: Az iskola hogyan fejlesztette tovább a digitális közösségi terét más iskolai tantestületekkel,  hogyan építette be saját oktatásába a mások által szerzett tapasztalatokat, illetve milyen saját megoldásait sikerült átadnia más közösségeknek.

A pályázatot nagyon tömören kell elkészíteni! A fenti 5 szempont alapján kell 1-1 dián összefoglalni a lényeget.

A legjobbnak ítélt pályázó közösség 1 millió forint jutalomban részesül. A második és a harmadik helyezett videokonferenciára alkalmas webkamerát kap.

A pályázati kiírás teljes szövege itt található: https://mvisz.hu/palyazatok/

A korábbi évek pályázatairól – kedvcsinálónak is – itt lehet olvasni: Jó gyakorlatok a középiskolákban

Pályázat a digitalizációban élenjáró iskoláknak” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .