Nyári nem szünet

Nyári naplementeItt a nyár, és két és fél hónap szünet után jelentkezem ismét. Miért volt ez a szünet? Lényegében ugyanazért, amiért tavaly tavasszal is: a sok tanítás mellett nem maradt sem időm, sem energiám mással foglalkozni. Arról, hogy mit és hol tanítok, már írtam februárban és márciusban, és ezekből az írásokból kiderülhetett az olvasó számára, hogy mit és miért szeretek a tanításban. Szóval: nem panaszképpen írtam, hogy másra nem jutott időm és energiám.

Talán emlékszel még Kedves Olvasó, hogy legtöbbet az együttműködésről, azon belül is a munkához kapcsolódó online együttműködésről írok. Miért? Egyszerű: szerintem alapvető fontossága van annak, hogy a szorosan együtt dolgozó kollégákon kívül is legyen lehetőségünk kapcsolatokat építeni a munkahelyen, és ebbe a kapcsolati hálóba potenciálisan mindenki beletartozzon – akármelyik irodában, városban, országban, akármilyen szakterületen, és a szervezeti hierarchia akármelyik szintjén is legyen.

Sok fontos vonatkozása van ennek a belső online együttműködésnek, többek között:

  • megismerjük egymást, épül a bizalom, emberi arca lesz a főnöknek, új dolgok derülnek ki a kollégákról;
  • több szem többet lát: hamarabb kiderülnek a termékekkel, szolgáltatásokkal, belső működéssel kapcsolatos problémák, és hamarabb is tudjuk kijavítani őket;
  • innováció: kevésbé sikkadnak el az ötletek, szélesebb körben tudjuk megvitatni és továbbfejleszteni őket, jobb eséllyel lesz belőlük eladható termék.

Holnapután éppen erről az utolsóról, az innováció és a széles körű együttműködés kapcsolatáról írok majd. Várok mindenkit!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.