A fürge rágcsálók játszva tanulnak. És a behemót dinók?

A múlt héten a behemót, lassú dinók és a mozgékony rágcsálók voltak terítéken. Hogyan tudja a behemót szervezet hasznosítani minden tagjának tudását, tapasztalatát, lelkesedését, amikor a közös értékeket és célokat kell meghatároznia? Tudja egyáltalán? Tud a multi ugyanolyan friss és alkalmazkodóképes lenni, mint a start-up? Ha nem is annyira, de meg tudja esetleg közelíteni?

Min múlik a sikere? Szerintem, sok egyéb mellett, szükség van arra is, hogy igyekezzenek a szervezet minden tagját bevonni célok és a stratégia megalkotásába. Ne vesszen kárba senkinek se a tudása és lelkesedése! Hogyan? A közösségi együttműködés kultúrája és eszközei már kialakultak és elfogadottá is váltak – ezeket sikeresen lehet alkalmazni még a legnagyobb multiknál is. Ezt saját gyakorlati tapasztalataim is igazolják.

A közös kultúrához az is hozzá tartozik, hogy legyenek közös ismereteink, ismerjük a cég működését és a működésére vonatkozó szabályokat. Ezt könnyebb mondani, mint csinálni, mert elég rossz a céges oktatások fogadtatása – különösen, ha nem a munkában használt szakmai anyagról van szó. Ezen a problémán segítenek azzal, hogy játékot csinálnak a tanulásból. Ezzel még a legunalmasabb kötelező témát is fel lehet dobni – erről írok csütörtökön.

Várlak, Kedves Olvasó!

A fürge rágcsálók játszva tanulnak. És a behemót dinók?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.