Veszélyes változások, kockázatos lépések?

A változások jönnek, akár akarjuk, akár nem, és manapság sokan érzik úgy, hogy az emberi viselkedés (az új technológiák hatására) túl gyorsan és drámaian változik.

Gond ez otthon, a családban a gyerekekkel, az iskolában, és a munkahelyen is a fiatal dolgozókkal való kapcsolatban. Ehhez jön még az, hogy a vevőink is megváltoznak – nem csak az újak, a fiatalok mások, mint a korábbi generációk, de még az idősebbek is új szokásokat vesznek fel, új igényeik vannak. Nem átallanak az interneten utánanézni a dolgainknak, kikérik ismerősök és ismeretlenek véleményét, hagyják magukat befolyásolni… Milyen idők járnak! 😦

Ellenségünk vagy szövetségesünk az új technológia? Ellenünk vagy velünk vannak a megváltozott viselkedésű emberek, diákok, dolgozók, vevők? Mitől függ ez? Vagy inkább kitől? Tőlünk magunktól!

Használjuk az új lehetőségeket a saját javunkra, vonjuk be az együttműködésbe azokat, akik az új, friss levegőt hozzák! Lehetséges? Igen! Hogyan? Erről írok már mióta… A múlt héten éppen “Fantazmagória vagy valóság?” címmel.

A változások mindig újfajta kockázatokat is teremtenek, és fel kell adnunk valamennyit a biztonságukból. Anélkül nem megy! Az, persze, rajtunk is múlik, hogy mekkora a veszély, mennyit veszítünk a biztonságból és milyen területen.

Holnapután – folytatva a korábban elkezdett internetes biztonság és adathalászat témáját – belefogok a jelszavak cseppet sem egyszerű témájába. Az a célom, hogy eloszlassak néhány tévhitet, és egyszerű tanácsokat adjak az “átlagembernek”. Tervezem egy hírlevél beindítását is – ebben röviden fogok egy-egy konkrét, gyakorlati kérdésről írni. A csütörtöki írásomban lesz feliratkozási lehetőség.

Kedves Olvasó! Várlak holnapután! Addig esetleg elolvashatod az előző biztonsági cikkemet, és megírhatod, hogy miről szeretnél olvasni a hírlevelemben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.