Mindig valami mást akarunk?

Sokféle szép nagy rendszert használunk a munkában. Minden célra megvan az arra kitalált megoldás, de vajon tényleg úgy használjuk, ahogy azt a hozzáértők elgondolták?
Ha nem áll kézre, akkor hajlamosak vagyunk másképp végezni a munkánkat, ha lehetséges. Sok cég szenved azzal, hogy az innovációra kitalált, és sok munkával bevezetett rendszerek használata és hasznossága nem éri el a tervezettet. Miért van ez? Nem akarnának a dolgozók jobban, kényelmesebben, pontosabban, eredményesebben dolgozni? Nem hiszem! Inkább csak nem olyan az Innovation Portal, hogy kedvük legyen használni. Általában az egyik lényeges elem, az ötletek megbeszélése, a közös ötletelés hiányzik belőle. Ettől még lehet használni, de nem az igazi…

Hol tudják megbeszélni a kollégák az ötleteiket? A jól bevált, hagyományos fórum a kávézás és dohányzás közbeni beszélgetés. Van egy viszonylag újabb fórum is: az online együttműködési rendszer, ami egyre több helyen jelenik meg. Bár a bevezetéskor a célok között ritkán szerepel az innováció javítása, a valóságban hamar beindul az is. Van vita arról, hogy alkalmas-e a “laza” együttműködés az innováció segítésére, kezelésére. Az “old school” innovációs szakemberek szerint nem alkalmas – mások viszont jónak találják erre is. A múlt heti írásomban bemutattam, hogyan.
Ezen a héten is olyan területekről írok majd, ahol vannak pont arra kitalált célrendszerek, de valamiért mégis ez a lazább, jobban kézre álló megoldás működik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.