Final Four? Kézilabdáról lesz szó? Vagy miről?

sumall_lightbulb_key_idea_campaign

Nem egészen, de majdnem! “Human Hungary 2014 – FINAL FOUR” a holnapi konferencia címe.

Tetszik a címválasztás: az is hogy humánus és a „Final Four” is! Vajon mi jön ki belőle holnap?

A csapatokról, a munkahelyi csapatokról szól a rendezvény, így biztos kulcsfontosságú lesz az együttműködés: a vezető és a csapat között, valamint a csapaton belül. Nem lep meg senkit, ugye, hogy ez a fogalom jutott rögtön eszembe? Akinek kalapács van a kezében, mindenütt szöget lát 🙂

Aligha létezhet csapat együttműködés nélkül, és szerintem egy jó csapatban nem csak felülről lefelé halad a stratégia és a belső kultúra meghatározása, hanem minden tagnak fontos szerepe és felelőssége van benne. Együtt alakítjuk ki a működés (együttműködés) módját és szabályait, a csapat kultúráját és a célok is közösek. A célokat nem egymás legyőzésével, nem egymás fölé kerekedve, hanem összefogva érjük el. Eközben kapcsolatokat építünk és fejlesztünk, megosztjuk a tudásunkat, tapasztalatunkat a többiekkel, segítjük egymást, és nem irigykedünk a társak eredményére – sőt, igyekszünk eredményhez segíteni őket. Valahogy így fest egy csapat – sportban és munkában is.

Meghívtak és örömmel, érdeklődéssel megyek – várom, hogy mi sül ki belőle. A beharangozó ígéretes, és a szervezőket ismerve, a megvalósításban sem adják alább!

Az emberközpontú világról lesz szó, és ennek nem szabad üres szónak lennie a munkahelyen sem. Ez nem is csak „jóságból” fontos! Az ember személyiségének kiteljesedése fontos a munkáltatónak is, ha valódi odafigyelést és elkötelezettséget szeretne kapni a dolgozótól. Ne csak a dolgozók 13%-a „tegye oda magát”, amikor a munkájáról van szó!

Meggyőződésem, hogy a technológia is nagyon fontos ezen a területen, ezért várom a nagyívű bejelentéseket is. Mit hoznak az üzleti pszichológia témájában?

Holnap kiderül…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.