Informatikai vezetői (CIO) tanácsadás

Sokéves informatikai vezetői tapasztalatomat adom át, amikor az informatikai rendszerek és infrastruktúra kiválasztása, bevezetése, üzemeltetése és biztonsága területén segítek tanácsaimmal.

A műszaki területek mellett az emberek kiválasztása, a csapatok felépítése, a munkájuk és a folyamataik megszervezése is része ennek a tevékenységnek. Sok országban dolgozó, nagy nemzetközi csapatot vezettem sikeresen hosszú évekig, és az itt tanultak hasznosítom.

A szolgáltatás alapú “IT” egyre fontosabbá válik. A sok cég sokéves tudását és tapasztalatát összegző módszertan (ITIL) és a gyakorlati tapasztalatok összegyúrásával hatékonyan lehet a szükséges eredményeket és változásokat elérni. Az üzleti célok és a stratégia így találkoznak az informatikai szolgáltatásokkal, és együtt mérhető és az üzleti vezetés számára érthető megoldásokat hoznak létre. A megfelelően kialakított folyamatok nem csak a megbízható és jó minőségű szolgáltatásokat támogatják, de a költségeket is érthetővé és menedzselhetővé teszik.

Az informatikai vezető (CIO) túlélésének fontos feltétele az üzlet igényeinek villámgyors felismerése és az azonnali reagálás. Sőt, az üzleti vezetés igényeinek befolyásolása, új igények létrehozása és kiszolgálása is szükséges. Csak ezzel tudunk válaszolni a külső “felhő” szolgáltatásokra, amik váratlanul felbukkanhatnak és azonnali megoldást ajánlhatnak egy friss feladatra.

A CIO is tartsa rajta a kezét az egész cég ütőerén, és tudjon minden fontos dologról az elsők között – szerencsés esetben az üzleti vezetőket is megelőzve!

Az informatikai rendszerek és szolgáltatások fontos szerepet játszanak az üzleti működés zavartalanságában és folyamatosságában, ezt a kapacitások megfelelő szintje, a szolgáltatásfolytonosság és a biztonság kialakításával érjük el. Gyakorlati tapasztalatomat és elméleti tudásomat is felhasználom, amikor ezeknek a megtervezésében és bevezetésében támogatom a vállalatot.

Az eszközök és a szolgáltatások kiválasztása a műszaki megoldások ismerete mellett a fejlesztőkkel és a szállítókkal való együttműködés ismeretét, az itt rendelkezésre álló tapasztalatot is igényli. Egy-egy jól feltett kérdés vagy gyanakvással kezelt válasz lehet a siker és a költséghatékonyság záloga. Sok szakterületen gyűjtöttem tapasztalatot. Fel tudom tenni a jó kérdéseket, és értelmezni tudom a műszaki szakemberek ajánlatait és válaszait. Ezzel időt és pénzt lehet megtakarítani, és az üzleti céloknak megfelelő megoldásokat tudunk kiválasztani.

Szívesen veszem az ezzel a témával kapcsolatos érdeklődést. Itt is küldhet nekem kérdéseket és megjegyzéseket:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.